Kuvaajan esittely


Valokuvaus alkoi kohdallani jo -70 luvun alussa, jolloin sain enoltani Crown 8 merkkisen kaitafilmikameran, jolla kuvasin pari-kolme kotifilmiä. Kaitafilmi-innostus ei riittänyt kovin pitkään, sillä mielenkiintoni kohdistui enemmän kameralla kuvaamiseen. Ensimmäinen kamerani oli Agfan ns. Coca-Cola kamera, jolla kuvasin mm. kaveriporukan kesken järjestettyjä tapahtumia ja myös sen aikaisia matkoja. Kuvia otettiin aina ja paljon.

Itse lasken valokuvausharrastukseni alkaneen varsinaisesti vasta vuodesta 1975, jolloin perehdyin silloisen matematiikan opettajani avustuksella mustavalkokuvien tekemiseen ja aloin itse tehdä kuvia. Niihin samoihin aikoihin sain käyttööni isäni Yashica järjestelmäkameran ja siirryin käyttämään 35 mm filmiä. Kuvien tekeminen oli aivan uusi maailma, jossa pystyi itse tuottamaan paperille ottamansa kuvan. Lisäksi kuvia pystyi manipuloiman jonkin verran senaikasella tekniikalla. Valloitin aika usein perheemme kylpyhuoneen useiksi tunneiksi pimiöksi, mutta muiden perheen jäsenten onneksi meillä oli myös erillinen WC. Seitsemänkymmentä luvun puolessa välissä hankkimani Phillips suurennuskone palveli kuvien tekemisessä lähes 20 vuotta. Vasta, kun hankin ensimmäisen rullafilmikameran ja aloin kehittää itse isompaa negakokoa, piti hankkia suurennuskone, jolla pystyy vedostamaan negatiivikokoa 6x7.

Melkein kuvausharrastukseni alkuhetkistä lähtien mielenkiintoni on kohdistunut ihmisten kuvaamiseen. Ensimmäiset glamour- ja mallikuvaukset järjestimme yhdessä ystäväni Riken kanssa ja malleina toimivat parissakin eri tilanteessa tutut tytöt. Olen aina pyrkinyt kuvaamaan mahdollisimman monipuolisesti, jotta osaaminen eri tyyppisissä kuvauksissa onnistuisi.

Aina -80 luvun loppuun asti kuvasin pelkästään Asahi Pentax KX kameralla, joka täysin manuaalisena kamerana oli erittäin toimintavarma ja luotettava. Manuaalisuus myös antoi tunteen, että itse pystyi vaikuttamaan ottamansa kuvan kaikkiin dimensoihin. Myöhemmin luovuin täysmanuaali -periaatteesta ja hankin Pentaxin ME:n ja sittemmin siirryin vielä automaattisempaan eli hankin Minolta Dynax 505 si järjestelmäkameran. Sen rinnalle otin pari vuotta myöhemmin käyttöön ensimmäisen digikamerani Minolta Dimage 7:n. 

"Kehitys kehittyy" ja tällä hetkellä kuvaan pääasiassa digillä, kameroina Canon EOS 5D MKII ja Canon 400D, joskin Mamiyat ovat toisinaan mukana kuvauksessa ja otankin digikuvien ohella kuvia myös ison koon diafilmille. Pimiötyöskentelykin on miltei pelkästään nykyisin kuvankäsittelyohjelman avulla tapahtuvaa kuvien työstämistä. Toisaalta valokuvan "valmistaminen" on edelleen periaatteessa samanlaista kuin ennenkin, hyvästä ideasta pitää saada aikaiseksi se oma näkemys.


Kiinnostukseni kohteena olevat aihealueet


 

Päävalinnat
Ajankohtaista Linkkejä
Mallit Etusivu
Pikavinkit
Kuvagallerian valinnat

Kuukausinäyttely

Kk-näyttelyn kuvat

Kuvakategoriat

Ihmiset

Potretteja ja muita kuvia
Alastonkuvia
Salatut kansiot

Paikat ja muut

Kuvia eri paikoista

Kuvaäänestys

Äänestä parasta kuvaa Äänestysohje
Katso äänet Katso aikaisempia äänestystuloksia

Taustoja kuvista

Kuvausvälineet
Kuvien tekemisestä Valotuksesta