Miten päästä malliksi?


Oletko ajatellut ryhtyä malliksi? Kysymyksiä ja vastauksia

K: Mitä vaatimuksia malleille on?
V: Mallilla pitää olla hyvä itsetunto ja halu esiintyä. Vartalon notkeus ja hyvä liikkuvuus ovat eduksi. Lisäksi pitää osata eläytyä erilaisiin tilanteisiin, jotta kuvista tulisi mahdollisimman luonnollisia.

K: Miten pääsee malliksi?
V: Jos haluaa päästä ammattimalliksi, pitää ottaa yhteyttä johonkin mallitoimistoon ja esittää oman mallikansionsa. Mallitoimistot ottavat listoilleen ja kurssittavat ammattimaisiksi malleiksi sellaisia henkilöitä, joilla on riittävästi ulkonäköä, kykyä ja halua opiskella malliksi. Kilpailu on kovaa, joten ammattimalliksi haluavan kannattaa pitää "jalat maassa".
Jos taas haluaa toimia amatöörimallina, voi tarjoutua malliksi eri kuvaajille ja kuvastudioihin. Kannattaa kysellä, minkälaisia malleja eri kuvaajat hakevat ja miettiä sitten itseään sen tyyppisissä kuvaprojekteissa.

K: Miten saan mallikansion?
K: Käy kuvauttamassa itsesi kuvaajalla ja pyydä tekemään sinulle mallikansio. Mallikansioon valitaan sopiva määrä erilaisia kuvia, joita esittelemällä mallilla on mahdollisuus päästä mallitoimiston listoille. Kuvien perusteella mallitoimistot valitsevat yhdessä asiakkaittensa kanssa malleja erilaisiin mainos- ym. projekteihin.

K: Onko mallikansion teettäminen kallista?
V: Studiosta ja kuvaajasta riippuen se maksaa joitain kymppejä. Kysele hintoja eri kuvaajilta ensin ja kuvauta sitten itsesi mallikansiota varten, kun saat sovittua sopivan hinnan ja hintaan sisältyvät kuvat kansioineen. Kansioon pitäisi saada mahdollisimman korkeatasoisia ja laadukkaita kuvia, jotta malleja hakevat henkilöt kiinnostuisivat niistä.

K: Voinko päästä malliksi ilman mallikansiota?
V: Monet ammatti- ja amatöörikuvaajat ottavat malleja kuvauksiin ilman mallikansiotakin. Kuvaajat voivat käyttää ottamiaan kuvia omiin kuva- ja näyttelyprojekteihinsa. Läheskään aina amatöörimalleista otetut kuvat eivät päädy laajaan julkisuuteen, yleisimmin varmaan kuvaajaan omille sivuille, näyttelyihin tai muuten kuvaajan esittelymateriaaliksi.

K: Mitä muita vaatimuksia on?
V: Jos olet iältäsi alle 18, tarvitset vanhempiesi suostumuksen kaikkiin kuvauksiin ja sopimuksiin. Täysi-ikäisenä voit itse allekirjoittaa sopimuksia.

K: Mitä malleille maksetaan?
V: Korvaukset kuvauksista vaihtelevat ja ainakin amatööripiireissä suositaan TFP/TFCD -periaatetta, jonka mukaan malli saa palkkioksi otettuja kuvia. Keskinäisellä kuvaussopimuksella määritellään, minkälaiset oikeudet kummallakin osapuolella on kuvien käyttöön. Ammattimalleillakin korvaukset vaihtelevat kokemuksen ja "nimen" mukaan. Maksetut korvaukset perustuvat kahdenkeskiseen sopimukseen ja siinä vaikuttavat myös työtehtävien laatu ja kesto.

K: Minkälaisia töitä mallit tekevät?
V: Mallit voivat tehdä kaikenlaisia mallintöitä. On vaatekuvausta, mainoskuvausta jne. Työt ja työmäärät vaihtelevat tilanteen mukaan.Päävalinnat
Ajankohtaista Linkkejä
Mallit Etusivu
Pikavinkit
Mallit -valinnat
Ilmoittaudu malliksi Lue ilmoittautumis ohjeet
Miten päästä malliksi? Teetä itsestäsi mallikansio
Uskaltaisinko alastonmalliksi? Katso mitä malleja haetaan