Oletko ajatellut kokeilla alastonmallina oloa?


Alastonkuvauksen taustaa ja historiaa

Valokuvauksen alkuajoista lähtien alaston ihmisvartalo on ollut yksi suosituimmista kuvauksen kohteista. Kameroiden kehittyessä riittävän nopeiksi 1800 luvun puolivälissä, ihmisen kuvaaminen tuli mahdolliseksi. Alastoman ihmisvartalon kuvaaminen kuuluu samaan taiteen suuntaan, kuin maalaustaide tai kuvanveisto. Näissäkin ihmistä on esitetty erilaisissa tilanteissa ja yleensä vähissä vaatteissa. Valokuvaus poikkeaa muista taiteenmuodoista siinä suhteessa, että sen avulla tuotettu teos on tarkka kopio kuvanottohetkestä. Tietenkin pitää muistaa, että jokainen otettu kuva on kuvaajan näkemys kuvattavastaan.

Alastonkuvaus on käsitteenä laaja ja sillä voidaan ymmärtää kaikkea sellaista kuvausta, jossa kuvataan ihmisen kehoa enemmän tai vähemmän paljastettuna. Alastomuuden määrä kuvissa on hyvin kulttuurisidonnainen asia, mutta yleisesti ottaen länsimaissa, etenkin Euroopan maissa, suhtautuminen alastomuuteen kuvissa, mainoksissa, televisiossa tai katukuvassa (pukeutuminen) on hyvin sallivaa.

Alastonkuvauksen tarkoitus

Jokainen kuvaaja määrittelee itse omien kuviensa tarkoituksen, mutta yleisesti ottaen voidaan sanoa, että alastonkuvaus pyrkii esittämään ihmisen kehoa sen luonnollisimmassa olotilassa, ilman kulttuurisidonnaista vaatetusta. Klassisessa alastonkuvauksessa irrottaudutaan ajasta ja paikasta tarkoituksena luoda erilaisia tunnelmia valon ja varjon avulla. Jokainen katsoja luo oman käsityksensä katsomastaan kuvasta ja siihen vaikuttavat yhtälailla malli, valaistus ja kuvan asetelmat.

Alastonmalli, kuten esimerkiksi piirustus- tai maalausmallikin, ei sinänsä aina ole se keskeisin sisältö alastonkuville vaan taiteen tekemisen väline. Voisi sanoa, että alastonmalli luo esittämänsä vartalon ja tilanteen avulla tunnelmia katsojalle.

Ihmisvartaloita on kuitenkin vain kahdenlaisia: miesten vartaloita ja naisten vartaloita. Miksi siis nähdä vaivaa ja ottaa tuhansia kuvia, kun asia voitaisiin esittää kahdella kuvalla? Vastaus tähän löytyy siitä, että jokainen vartalo on yksilöllinen, eikä kahta täysin samalaista vartaloa ole. Yksi ja samakin vartalo näyttää hyvin erilaiselta muutettaessa valaistusta tai asentoa.

Alastonmallina olosta

Alastonmallina olo ei itse asiassa ole kovinkaan vaikeaa tai kummallista, jos on sinut oman itsensä ja kehonsa kanssa. Monet liittävät alastomuuteen kielteisiä ajatuksia, mutta hyvin usean mielestä alastomuus on luonnollinen olotila. Alastonmalliksi pääsylle on vain yksi rajoitus: mallin on oltava iältään vähintään 18 vuotta.

Mitä, jos näissä kuvissa mallina olisitkin sinä?Ilmoittaudu malliksi

Päävalinnat
Ajankohtaista Linkkejä
Mallit Etusivu
Pikavinkit
Mallit -valinnat
Ilmoittaudu malliksi Lue ilmoittautumis ohjeet
Miten päästä malliksi? Teetä itsestäsi mallikansio
Uskaltaisinko alastonmalliksi? Katso mitä malleja haetaan